vrijdag 16 oktober 2009

Tynaarlo together
De dag begon met een openingsact waarbij Meester Richard op het dak stond en zogenaamd zeurde dat hij de ballen van het dak mocht halen. Midden op het plein zaten een paar kinderen onder andere Roos. Meester Richard zei:"Ik heb een goeie daad voor jou." Daarna volgde het lied:" Kom van het dak af."
Vervolgens begonnen we met helpen. Eerst de foto en daar ging de eerste groep naar het kinderdagverblijf. De rest moest nog wachten. Wij zouden s`middags pas vertrekken. Dus besloten wij op school te gaan helpen. Ik heb zelf Ronald de conciƫrge geholpen samen met Roy. Het was vies werk, vuilnis ophalen en opruimen. Maar het eindresultaat was goed.

Bejaardenhuis Tienelswolde

Eenmaal daar werden we hartelijk ontvangen met drinken en een plak cake. We praatten over dingen van vroeger en nu. Vroeger hadden ze kranten als wc papier . In het kort: zij zijn met niks begonnen en hebben veel dingen meegemaakt. Gek genoeg waren er geen mannen bij.
Ik heb zelf een paar vragen gesteld:"Hadden jullie veel kinderen in de straat." Het antwoord was: "Ja heel veel, de hele straat vol. " " Mochten jullie veel spelen?" Ze mochten na het breien en werken even spelen. Het was erg leuk en ik zou het nog wel is willen doen.


Van Michel

Geen opmerkingen: